Наш сайт тепер ось тут http://osnova.inf.ua

неділю, 25 квітня 2021 р.

Сила людської мрії

 

«Сила людської мрії» - таку назву мали уроки астрономії 12 квітня. Тематичні уроки були присвячені 60-й річниці з дня першого в історії польоту людини в космос.

У здійсненні заповітної мрії людства - підкоренні повітряного простору – наша країна займає провідне місце. На уроці учні ознайомилися з практичною діяльністю та теоретичними працями О. Д. Засядька, М. І. Кибальчича, Ю. В. Кондратюка, К. Е. Ціолковського, М. К. Янгеля, В. П. Глушка, С. П. Корольова, Ю. О. Гагаріна, Л. К. Каденюка тощо.

Наше місто Бориспіль має важливе транспортне значення. В 1965 році на території району було зведено величну споруду – Бориспільський аеропорт – один із найбільших в Європі. Кожного дня він приймає повітряними трасами десятки комфортабельних пасажирських лайнерів. Багато випускників нашої школи пов'язали своє життя з авіацією.

З авіації народилася та виросла абсолютно нова галузь науки та техніки – космонавтика. Багато винаходів та відкриттів було зроблено у космонавтиці, але дату 12 квітня 1961 року людство запам’ятало назавжди.

12 квітня 1961 року з космодрому Байконур вперше в історії людства стартував космічний корабель «Восток», на борту якого перебував громадянин Радянського Союзу Ю. О. Гагарін. Облетівши за 108 хв земну кулю, космічний корабель благополучно здійснив посадку в наміченому районі. Цей історичний політ показав усьому світу могутню силу людської мрії, успіхи у розвитку науки та техніки в освоєнні безмежного всесвіту. 














Немає коментарів:

Дописати коментар