Наш сайт тепер ось тут http://osnova.inf.ua

суботу, 26 жовтня 2019 р.

Свято хліба

Ароматною експозицією хліба різних країн світу, починаючи з українських пампушок та паляниць, розпочали Свято хліба учні 6-Б класу нашої школи. Вже стало гарною традицією кожного року проводити свято, адже саме в жовтні відзначається Всесвітній день хліба.
Історія хліба налічує кілька тисячоліть. Він був і залишається символом життя, і ще декілька років тому був головною ознакою достатку в родині та благополуччя у домі.
Хліб - відомий і популярний на всіх континентах і в усіх куточках Землі. Його вживання не забороняє жодна релігія. Він дарує  відчуття ситості,  приплив енергії та сил.  Під час свого виступу учні розповіли про хлібні традиції Франції, Італії, Ірану, Ізраїлю. В світі існує біля трьох тисяч видів хліба і в усіх країнах саме хлібу відводиться найпочесніше місце на столі. Розповідали учні і про події в 1932-1933 роках, коли на Україні був страшенний голодомор, а шматок хліба коштував як і саме життя.
Та головною метою свята стало ознайомлення з українськими традиціями шанобливого ставлення до хліба, виховання поваги до праці хліборобів та прагнення берегти хліб. 
Ми кажем хліб! У слові цім - усе: життя, котре виблискує червоно,
Весна, що цвіт калиновий несе, і осені хмільне достигле гроно.
В путі не впав, з дороги не зійшов ніхто, якщо у жилах його – сила.
Ми кажем –хліб. І знов живе любов, а в хлібороба виростають крила.






















Немає коментарів:

Дописати коментар