Наш сайт тепер ось тут http://osnova.inf.ua

вівторок, 1 червня 2021 р.

«Час Свободи» - героїчна сторінка історії Борисполя

31 травня 2021 року вчителі нашої школи відвідали Міську Раду, де відбулася презентація документального історичного фільму «Час Свободи». Кінострічка розповідає про події, які сталися у м. Бориспіль 1920 року і отримали назву «Бориспільське антибільшовицьке повстання». Сценарій фільму був написаний за матеріалами книги Валентини Стрілько-Тютюн «Грона українських повстань».

«Чи добре ми знаємо свою історію? – з такими словами звернувся до глядачів виконавець головної ролі та ведучий презентації Андрій Боднар-Чернівський. – Якими історіями може пишатися наш Бориспіль? Фільм детально та поетапно розповідає про героїчну історію 1920 року, яку ми маємо знати, якою ми маємо пишатися. Найціннішим є те, що сучасні бориспільці грають тогочасних бориспільців. Ми шануємо пам'ять кожного, хто поклав своє життя за боротьбу за рідну землю, за Україну».

Перегляд фільму «Час Свободи» та знайомство з творчою групою став ще одним кроком вчителів нашої школи на шляху до святкування 30-річниці Незалежності України.












 

Немає коментарів:

Дописати коментар