Наш сайт тепер ось тут http://osnova.inf.ua

вівторок, 26 березня 2019 р.

Екскурсія до музею

 Екскурсія до Національного науково-природничого
музею Національної академії наук України м. Києва
23 березня 2019 року учні 5-Б та 6-Б класів разом з класними керівниками В.П. Битик та В.Б. Онищенко відвідали Національний науково-природничий музей Національної академії наук України.
Чимало зроблено для розвитку української культури Національною академією наук (НАН), що є найбільшим центром наукових досліджень в Україні. Українську академію наук засновано за указом гетьмана Павла Скоропадського і урочисто відкрито 27 листопада 1918 року. Президентом НАН України є Борис Євгенович Патон, який народився 27 листопада 1918 року і в один день з академією відсвяткував свій 100-річний ювілей. «Немає науки без освіти, як і немає якісної освіти без науки, – стверджує Борис Патон. Підґрунтям для багатьох надзвичайних ідей сучасності нерідко є речі, створені природою або людиною багато тисячоліть тому».
Екскурсія розпочалася біля Золотих воріт – головної брами Києва періоду правління князя Ярослава Мудрого. Дбаючи про освіту і культуру свого народу, великий київський князь заснував у XІ ст. школу та бібліотеку при Софійському соборі, розширив межі середньовічного Києва, спорудив «місто Ярослава», окрасою якого і стали Золоті ворота.
 На Театральній площі поряд з Національною оперою України ім. Тараса Шевченка встановлено пам’ятник Миколі Лисенку – засновнику національної класичної музичної школи. Геній української музики Микола Віталійович Лисенко народився 22 березня 1842 року. До найвідоміших його творів належить опера «Різдвяна ніч», що вперше прозвучала в Київський опері українською мовою.  
Під час екскурсії учні здійснили невеличку мандрівку в минуле, ознайомилися з експонатами Палеонтологічного та Археологічного музеїв, розглянули зоологічну експозицію, дізналися про виникнення та еволюцію Землі, минуле й сучасне тваринного та рослинного світу, про історію матеріальної культури народів, що заселяли територію нашої країни.




















Немає коментарів:

Дописати коментар