Наш сайт тепер ось тут http://osnova.inf.ua

пʼятницю, 1 листопада 2019 р.

Екскурсія до Музею хліба



30 жовтня учні 6-Б та 7-Б класів разом зі своїми вчителями відвідали Народний Музей хліба, що розташований у Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді Міністерства освіти і науки України. Основною метою Музею хліба є ознайомлення з традиціями українського народу, однією з яких є шанобливе ставлення до хліба, до землі, до людей праці.
Експозиції Музею розповідають про історію хліба та розвиток хліборобства в Україні, Голодомор 1932-1933 рр., норми видачі хліба населенню блокадного Ленінграда – 125 блокадних грам. Серед експонатів є і знаряддя праці, які служили нашим далекім предкам. Окрасою Музею є понад 150 короваїв з різних куточків України та наш національний хліб – українська паляниця. Експонатами музею є також національний хліб Білорусії, Казахстану, Грузії, Вірменії, Франції та інших держав світу.
Окрім Музею, учні відвідали Куточок живої природи та Аквакомплекс, які є матеріальною базою лабораторії зоології і гідробіології відділу біології Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді. Знайомство та спілкування з тваринами допомагають формувати у дітей гуманне та відповідальне ставлення до тваринного світу. А різноманітні екзотичні рослини Зимового саду відділу біології дають можливість ознайомитися з незвичайним світом рослин, викликають любов до природи та формують екологічну культуру учнів.





















Немає коментарів:

Дописати коментар