Наш сайт тепер ось тут http://osnova.inf.ua

середу, 10 квітня 2019 р.

Екскурсія до Національного музею «Чорнобиль»


Для всього свій час, і година своя кожній справі під небом: час
руйнувати і час будувати, час розкидати каміння і час каміння збирати...

Книга Екклезіястова  (або Проповідника)

33 роки віддаляють нас від жахливої аварії, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції імені Леніна. Чи засвоїли люди уроки минулого?
6 квітня 2019 року учні 9-тих класів разом з вчителями Н.І.Філіповською та В.Б.Онищенко відвідали Національний музей «Чорнобиль». Під час екскурсії учні дізналися про історію аварії на ЧАЕС як найбільш важкої техногенної радіоекологічної катастрофи 20 століття. Музей розташовано в ста кілометрах від епіцентру катастрофи. Його мета -  допомогти людям осмислити уроки трагедії і не дати людству забути ці уроки. Експозиція музею містить велику кількість фотографій людей – цивільних і військових, свідків та учасників. Чисельні матеріали розповідають про героїчні дії ліквідаторів, які для порятунку людства не шкодували ні свого здоров’я, ні життя.
Діорама «Чорнобильська АЕС до, під час та після аварії» створює ефект присутності на місті подій в ніч на 26 квітня 1986 року, коли на станції проводилися випробувальні роботи. Унікальні відеоматеріали та комп’ютерні програми, інсталяції та історичні реліквії із зони відчуження допомагають краще зрозуміти необхідність розумного застосування наукових відкриттів, боротьби за екологічну чистоту планети, відповідальність кожної людини за своє майбутнє та майбутнє своїх дітей.
У Книзі відгуків учні залишили запис: «Нам екскурсія дуже сподобалась. Ми з цікавістю слухали екскурсовода, адже Сергій Михайлович (екскурсовод) зміг зробити так, щоб ми – діти, краще пізнали історію нашого народу та завжди піклувалися про наше майбутнє».















Немає коментарів:

Дописати коментар